GATVĖS MUZIKOS DIENA

GATVĖS MUZIKOS DIENA (GMD)

GMD PROGRAMA KLAIPĖDA

Gatvės muzikos diena Klaipėdoje: muzikantai, dainininkai ir šokėjai raginami suskubti registruotis!

 Jeigu Klaipėdoje išvysite originalią transporto priemonę – muzikinį dviratį, nenustebkite. Žvejų rūmų komandos sukonstruota originali scena ant ratų po miestą vežioja ne tik muziką, gerą nuotaiką, bet ir žinią, jog uostamiestis netrukus skelbs vasaros sezono pradžią. Ta proga gegužės 17–19 dienomis Klaipėdoje vyks „Žuvies dienos“, į kurių programą įsilies ir demokratiškiausias muzikos renginys „GATVĖS MUZIKOS DIENOS“ (GMD).
Gatvės muzikos diena šiemet atkeliauja su šūkiu „KVIESK ŠOKIUI MIESTĄ“. Lietuvoje ir kai kuriuose užsienio šalių miestuose ji skambės gegužės 18-ąją, šeštadienį, nuo 12 iki 22 val.

Muzikuoti pageidaujančiųjų registracija jau vyksta. GMD dalyviai registruojami oficialioje renginio svetainėje www.gmd.lt . Nors idėjos sumanytojai skelbia, jog dalyviai pildyti anketas gali iki pat renginio pradžios, tačiau tuo pat metu primena, jog užsiregistravusieji paskutinę minutę praranda galimybę patekti į spaudinius, kurie tampa gidais muzikinių naujienų miesto erdvėse besidairantiems klausytojams. GMD tinklapyje pateikiama išsami informacija apie dalyvavimo renginyje sąlygas bei atsakymai į dažniausiai iškylančius klausimus.
Tad jeigu gyvenate muzika, o širdyje kirba noras pasitikrinti savo talentą ir gebėjimus viešai, svetingos Gatvės muzikos dienos erdvės atviros ir Jums! Kaip skelbia GMD iniciatoriai, nesvarbu, ar esi profesionalus muzikantas, ar mėgėjas; groji metalą ar sutartines – GMD šventėje dalyvauti gali visi!
Žinomo muzikanto Andriaus Mamontovo sumanytą ir išpopuliarintą iniciatyvą, Lietuvoje sėkmingai gyvuojančią nuo 2007-ųjų, šiemet Klaipėdoje koordinuoja Kultūros centras Žvejų rūmai (koordinatorius Robertas Vasilevskis, tel. nr. +370 676 99292). Šventės dieną organizatorių infocentras veiks senamiesčio kavinėje „10 tiltų“ (Turgaus g. 19)

KC Žvejų rūmų informacija

V. Jurevičienės nuotr.: Muzikinį dviratį kaip sceninę platformą šią savaitę pirmieji išbandė Klaipėdos brass kvinteto muzikantai

pavadinimas

2024-IEJI – ŠVYTURIŲ METAI KLAIPĖDOJE

TOP
Skip to content