pavadinimas

DĖL LIETUVOS VAKARŲ KRAŠTO DAINŲ ŠVENTĖS KLAIPĖDOJE

Gerbiami kultūros įstaigų ir meno kolektyvų vadovai. Kreipiamės į Jus, kviesdami bei informuodami apie numatomą renginį – Lietuvos vakarų krašto dainų šventę, kuri vyks 2023 m. birželio 10–11 d. Klaipėdoje.

2023 m. birželio 10–11 dienomis Klaipėdoje, Vasaros koncertų estradoje rengiama Lietuvos vakarų krašto dainų šventė, skirta Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui. Dainų šventės organizatoriai ir rengėjai yra Klaipėdos miesto chorinė bendrija „Aukuras“  kartu su Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros centru Žvejų rūmais, Lietuvos nacionaliniu kultūros centru, Lietuvos chorų sąjunga.

Nuo seno Klaipėdos kraštas garsėja turtingomis Dainų švenčių tradicijomis. Dar Vydūno, Antano Vaičiūno, Stasio Šimkaus, Adomo Brako ir kitų lietuvių šviesuolių sutelktų pastangų dėka Dainų šventės tapo visų lietuvininkų dvasinės kultūros, tautinio gyvybingumo išraiška.

Lygiai prieš 100 metų, sausio 15-ąją, Klaipėdos sukilėliai, padedami Lietuvos kariškių, perėmė krašto valdymą į savo rankas. Taip buvo suvienytos Didžioji ir Mažoji Lietuvos.

Ši Dainų šventė yra prasmingas ir reikšmingas Klaipėdos kultūrinis vyksmas, vainikuojantis jo istorinės praeities ir mūsų dienų gyvenimo patirtį. Svarbu ir tai, kad ši Dainų šventė – tai pasirengimas 2024 metų Lietuvos Dainų šventei, kuri skirta Lietuvos Dainų švenčių 100-čiui.

Džiaugiamės, jog šios iniciatyvos sulaukė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos bei šalies institucijų pritarimo.

Kviečiame dalyvauti Lietuvos vakarų krašto dainų šventėje visus Lietuvos suaugusiųjų, jaunimo ir vaikų chorus, pučiamųjų instrumentų orkestrus, tautinių šokių suaugusių ir vaikų kolektyvus, tautinės muzikos orkestrus bei ansamblius ir kt.

Nuoširdžiai tikimės, kad rasite galimybę atvykti ir dalyvauti mūsų dainų šventėje.

Informaciją apie šventę – dalyvių registracijų formas, repertuarą, natas bei kitas pasirengimo detales, rasite Lietuvos nacionalinio kultūros centro tinklapyje www.lnkc.lt ir Klaipėdos miesto chorinės bendrijos „Aukuras“ tinklapyje www.aukuras.org.

Registracija vyksta iki 2023 m. kovo 17 d.

Klaipėdos miesto savivaldybės

kultūros centro Žvejų rūmų

direktorius

Alvydas Juozas Lenkauskas

Klaipėdos miesto chorinės bendrijos

„Aukuras“ tarybos pirmininkas,

Lietuvos vakarų krašto dainų šventės

meno vadovas

doc. Algirdas Šumskis

TOP
Skip to content