pavadinimas

Teatrai keičiasi scenomis

Jau eilę metų sostinės „Raganiukės teatrą“ ir Klaipėdos Žvejų rūmų jaunimo teatrą „Be durų“ sieja draugiški kūrybiniai ryšiai. Tapo gražia tradicija pasisvečiuoti vieniems pas kitus – pasikeisti scenomis ir supažindinti Vilniaus ir uostamiesčio publiką su šių teatrų spektakliais. Paskutinį kartą toks pasikeitimas scenomis vyko prieš penkerius metus.
Šiemet teatras „Be durų“ į Vilnių atveža vieną naujausių teatro repertuaro spektaklių „Pati gražiausia varna“. Tai teatro meno vadovės ir režisierės Angelės Juškevičienės inscenizacija pagal austrų rašytojų Edith Schreiber-Wicke ir Carola Holland knygų vaikams seriją apie Varniuką („Varna retai atskrenda viena“, „Varniukas kuris buvo kitoks“, „Kai varnos dar margos buvo“). Šios knygos pilnos juoko, čia išnyksta riba tarp realybės ir fantazijos.
Spektaklį „Pati gražiausia varna“ Vilniuje bus galima pamatyti lapkričio 20 d. 12 val. „Raganiukės teatre“ (Teatro sala, S. Stanevičiaus g. 24).
Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/teatras/spektaklis-pati-graziausia-varna-368590/

„Raganiukės teatras“ – tai 1997 m. Vilniuje įsteigtas nevyriausybinis novatoriškas teatras vaikams, turintis profesionalaus teatro statusą. Teatro įkūrėja ir meno vadovė – režisierė Rita Urbonavičiūtė. Turi didelį spektaklių ir renginių vaikams repertuarą, kasmet papildomą naujomis premjeromis.
Net du nauji „Raganiukės teatro“ spektakliai bus rodomi Klaipėdos Žvejų rūmuose lapkričio 26 d. Vilniečių gastrolės sulaukė didelio Klaipėdos jaunosios publikos dėmesio. Į muzikinį spektaklį „Močiutė plėšikė“ (12 val.) bilietai jau išparduoti.
Muzikinis lėlių spektaklis „Trys paršeliai“ skirtas mažiesiems žiūrovams nuo 2 metų. Tai klasikinė istorija, pastatyta anglų pasakos motyvais. Vaikučiai spektaklyje susipažins su linksmais, išdykusiais paršiukais, kurie miške statysis tris namelius ir nedorėliu alkanu Vilku Pilku.
Spektaklis „Trys paršeliai“ – lapkričio 26 d. 16.30 val. Žvejų rūmų Teatro salėje.
Bilietai: https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/teatras/lelyciu-premjera-trys-parseliai-patiems-maziausiems-ir-ne-tik-369349/

Klaipėdos Žvejų rūmų informacija

TOP
Skip to content