pavadinimas

Žvejų rūmų šokių kolektyvai – konkursinio festivalio „Pora už poros“ diplomantai

Suaugusiųjų liaudiškų šokių grupių konkursas-festivalis „Pora už poros“ yra vienas seniausių šio žanro renginių, suburiantis visos Lietuvos jaunimo ir vyresnio amžiaus šokėjų grupes bei ansamblius – konkurso tradicijas Lietuvos nacionalinis kultūros centras puoselėja nuo 1969 m.

Konkurse dalyvauja šalies institucijų – kultūros, švietimo įstaigų ir privačių studijų – jaunimo, merginų, vyresniųjų ir senjorų liaudiškų šokių grupės. Tai gausiausiu dalyvių skaičiumi pasižymintis suaugusiųjų renginys – trijuose „Pora už poros“ ratuose dalyvauja iki 150 liaudiškų šokių kolektyvų, per 2,5 tūkst. dalyvių. Kolektyvai dėl laureato vardo ir prizinių vietų varžosi miestų, rajonų centrų, miestelių ir kaimų kategorijose. Kolektyvų pasirodymus vertina Lietuvos nacionalinio kultūros centro sudaryta vertinimo komisija. Išrenkami ir piniginėmis premijomis apdovanojami kiekvienos kategorijos laureatai. Premijos skiriamos ir trims geriausioms naujoms šokių kompozicijoms. Konkurso metu renkamas kūrybiškiausias konkurso vadovas, artistiškiausi, elegantiškiausi šokėjai.

Pernai  lietuviškam sceniniam šokiui sukako 115 metų, tad šiųmetis festivalis skirtas sceninio šokio sukakčiai paminėti. Spalio 23–24 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vykusiose varžytuvėse dalyvavo 66 šokėjų kolektyvai – merginų, moterų, jaunimo ir vyresniųjų liaudiškų šokių grupės iš visų šalies regionų, taip pat lietuvių bendruomenių Seinuose bei Punske (Lenkija) šokių grupės.

Sėkmingai festivalyje „Pora už poros“ pasirodė Klaipėdos Žvejų rūmų tautinių šokių sambūris „Vėlunga“ (vad. V. Mačiulskis) ir liaudiškų šokių kolektyvas „Žilvinas“ (vad. G. Puzinienė). Abu kolektyvai savo kategorijose pelnė antrąsias vietas ir buvo apdovanoti festivalio diplomais.

 

pavadinimas

„Vėlunga”

  pavadinimas

„Žilvinas”

 

„Pamario apvalcius“. Šoka „Vėlunga“ (YouTube)

TOP
Skip to content